Of The Two Chestnuts

 

Welkom op de website van mijn kennel

“Of The Two Chestnuts”

Deze kennelnaam is ontstaan als eerbewijs aan mijn eerste Labrador teefje: Chestnut heette zij en was één van de eerste chocolate labradors in Nederland. Omdat ik de kleur meer naar kastanjebruin vond neigen, noemde ik haar Chestnut .

Deze hond was mijn grote liefde, zij was het type hond dat alles voor je en met je wilde doen en altijd overal voor in was. Ik heb heel veel met haar gedaan: tentoonstellingen, jachthondentraining, GG, behendigheid, obedience en speuren en alles wat maar actie betekende. In al deze disciplines kwamen we steeds in de hoogste regionen en we hebben samen een geweldige tijd gehad en vele prijzen gewonnen.

 
Chestnut

In 1986 werden er twee bruine labradors uit Amerika geïmporteerd:

een reutje Flint (Triple L’s Chestnut Flint) en een teefje Michi (Triple L’s Chestnut Michigan), broer en zus.Later, in 1998, kwam daar Ruby (Triple L’s Ruby Chestnut) nog bij, van dezelfde moeder als Flint en Michi. Omdat ik graag af en toe een nestje wilde fokken, werd besloten ook een kennelnaam aan te vragen en dat moest “Of The Two Chestnuts” worden, want ik had toen twee teefjes met de naam Chestnut in de stamboom.

Michi & Flint
 
Alleen met Ruby heb ik een nest gefokt in 1991, daar heb ik een reu uit aangehouden: Indy (Indiana Jones Of The Two Chestnuts), wat een geweldige hond was dat! Hij is helaas te vroeg overleden aan kanker in 1999, ik mis hem nog steeds. Hoewel in 1993, hetzelfde jaar dat Chestnut op 13 jarige leeftijd was overleden, een achternichtje van haar: Chessy (Fairywood’s Exuberant Chestnut), mijn kennel kwam uitbreiden tot vijf Labradors, is er daarna door allerlei factoren niets meer van fokken gekomen.
Ruby, Indy en Chessy
In 1997 kreeg ik op mijn obedience training een Kelpie: een bruin reutje van 4 maanden oud van Danielle Kley, genaamd Dundee. Ik was meteen verkocht: wat een énig hondje (en het leek in mijn ogen toen ook nog een beetje op een Labradorpupje). Dundee was één brok energie en werklust en vooral vrolijk, vriendelijk en hyper intelligent en ook nog eens prachtig om te zien.

Twee jaar later heb ik de knoop doorgehakt en mijzelf een Kelpie cadeau gegeven. Nadat ik mij eerst goed had georiënteerd over hoe, wat en waar kwam er in 1999 zo’n klein bruin wezentje in mijn leven (en dat van de toen nog vier Labradors): Wugha (Wughalee Uluru).
Zij kwam bij de familie Monster vandaan, waar ik voor het eerst kennis mocht maken met meerdere Kelpies. Wat een geweldige ervaring was dat!  De beslissing was daarna snel genomen, ik wist meteen zeker dat de Kelpie de hond voor mij was en dat Wugha goed bij de Labradors zou passen

De rest van het verhaal volgt nog, we zijn op dit moment erg druk met Nowa en haar aanstaande puppies......................